Perjantaina 6.5.2011 Me Vuotjärveläiset osallistuimme SUOMI PUHTAAKSI  PÄIVÄSSÄ -tapahtumaan.

Taattolan Kirstin keräämää tienvarsiroskaa, joka täytti koko auton takakontin.

 

Tavoite oli haastava. Vuotjärven kylätoimikunta järjesti viime perjantain tienvarsilta roskienkeruutalkoot osana Suomi puhtaaksi päivässä kampanjaa. Kohteena oli noin 16 kilometrin matka kantatie 75:ltä Hipantietä Vuotjärven kylätalolle ja edelleen Lastukoskentietä Kopralahteen.

Autoilijan näkökulmasta tienvarret eivät näyttäneet kovin  roskisilta, mutta puuhaan ryhdyttiin kuntoilumielessä. Kylätoimikunta jakoi etukäteen roskasäkkejä postilaatikoihin. Parikymmentä talkoolaista, koululaisista eläkeikäisiin, ahersi roskien kimpussa. Pari ryhmää otti jo varaslähdön torstai-iltana.

Saalista kertyi yllättävän paljon: Kolme korillista kierrätykseen kelvollisia pulloja ja tölkkejä, lisäksi kassillinen muita pulloja ja tölkkejä, 9 ehjää autonrenkaiden metallista koristekapselia, pari kassillista käytettyjä hautakynttilöitä ja yhdet lastenrattaat.

Näiden lisäksi erilasisia savuke- ja karkkiaskeja, sipsipusseja, muovitavaraa yms. kertyi kolme 200 litran jätesäkillistä. Roskaavien tienkäyttäjien suosikkisavukkeeksi erottui selvästi LM ja pastilleiksi Sisu ja sininen Mynthon. Mäyräkoiran nahkoja ei tällä kertaa löytynyt.

Talkooporukka ihmetteli, että edelleenkin moni tienkäyttäjä surutta heittää roskat luontoon.

Sää kirkastui ja lämpeni illan suussa. Aherruksen lopuksi kokoonnuttiin hyvällä mielin talkookahveille ja makkaranpaistoon Kylätalolle.

Koristekapselit on nostettu näkyviin Hipantien varrelle. Toivottavasti niille löytyy omistaja.