Toiminnan päätarkoituksena on aktiivisen kylähengen ylläpito järjestämällä yhteisiä tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia alueen vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille sekä kylän elinvoimaisuuden tukeminen ja alueen viihtyisyydestä huolehtiminen.
Tilaisuudet järjestämme kiinteässä yhteistyössä Vuotjärven nuorisoseuran ja metsästysseura Vuotjärven Kaikun kanssa. Pääosa tapahtumista järjestetään Nuorisoseuran hallinnoimalla kylätalolla Hipantie 668.
Tärkeimmät yhteisesti järjestettävät tilaisuudet; pilkkikilpailut maalis-huhtikuu Ala-Hipalla tai Vuotjärvellä, kesäjuhlat heinä-elokuussa kylätalolla sekä joulujuhlat joulukuussa kylätalolla.
Huhtikuussa järjestämme kyläkokouksen, jossa valitaan kylätoimikunta vuodelle 2016. Kyläkokouksessa tiedotamme ajankohtaisista asioista.
Touko-kesäkuussa hankimme Raappanan ja Joenniemen silloille kesäkukat ja huolehdimme niistä yhteisvoimin kesän ajan.
Huolehdimme uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta. Selvitämme mahdollisuutta järjestää lapsille ja nuorille jokin liikuntatapahtuma uimarannalle.
Kylätoimikunta järjestää teatteriretken katsomaan Nilsiän harrastajateatteriin näytelmää heinäkuussa.
Kylätoimikunnan edustajat osallistuvat kaupungin järjestämiin tilaisuuksiin ja Nilsiän Pitäjäyhdistyksen toimintaan.
Toimimme aktiivisessa yhteistyössä lähikylien kyläyhdistysten kanssa. Teemme patikkaretken yhteiskuljetuksin Pisan uuteen näköalatorniin ja Lastukosken uimarannan uuteen kotaan sulan maan aikaan.
Huolehdimme tiedottamisesta lehti-ilmoituksin, sähköpostiviestein, kaupungin ja kylän www -sivujen sekä ilmoitustaulutiedotteiden avulla. Keräämme palautetta asukkailta kylätoiminnan kehittämiseksi.
Kuopion kaupungilta haettava yleisavustus tullaan käyttämään vuonna 2016 järjestettävien tapahtumien ilmoitus- ja tarjoilukustannuksiin. Yleisavustuksen lisäksi kylätoimikunnalla on vähäisiä tuloja tilaisuuksissa järjestävistä arpajaisista.