Yhteislaulu raikui Vuotjärven kesäillassa

 

Leenan päivän iltana kokoonnuimme perinteiseen kesäillanviettoon Vuotjärven kylätalon pihalle. Sää oli päivällä kovin tuulinen ja heikkoa sadettakin oli luvassa, mutta illemmalla lämpeni ja tuuli tyyntyi. Paikalle saapui reilut 70 illanviettäjää, kyläläisiä ja kesävieraita. Tuttuun tapaan Marika Holopainen soitti haitaria ja puheensorina täytti pihamaan. Tunnelma oli kesäisen rento.
Kylätoimikunnan puheenjohtaja Pirjo Meuronen toivotti vieraat tervetulleiksi. Aluksi nautittiin pullakahvit.  Lisäksi oli mahdollisuus herkutella Riitta Happosen ja Pirjo Meurosen paistamilla muurinpohjaletuilla. Tarjolla oli myös Anna-Liisa ja Anni Hartikaisen  paistamia grillimakkaroita. Lauri Meuronen valvoi tikanheittokilpailua.  Naisten ja miesten sarjan parhaat sekä kilpailuun osallistuneet lapset palkittiin. Arvat tekivät kauppansa, pääpalkintona oli savustin.
Marika Holopainen säesti yhteislaulua Pirjo Meurosen, Jukka Parviaisen ja Heikki Holopaisen toimiessa esilaulajina. Laulaminen oli mieluisaa ja taidettiinpa laulaa Nilsiän Sydänyhdistyksen lauluvihkonen alusta loppuun.
Kyläillanvietossa oli ensimmäistä kertaa tarjolla paikallisia tuotteita: uutta perunaa, lehtikaalia, kanamunia, mansikoita, riisipiirakoita, ohrarieskaa ja ruisleipää. Herkut oli hyvä kuljettaa kotiin kahvipusseista ommelluilla kaseilla ja koreilla, joita myytiin edulliseen hintaan. Kauppa kävi hyvin ja tuotemyyntiä toivottiin myös jatkossa.

 

IMG_2320pi.jpg

IMG_2392pi.jpgIMG_2281pi.jpgIMG_2287pi.jpgIMG_2322pi.jpg