Juhlavuoden kuusentaimi istutettiin Vuotjärvellä

Heinäkuun viimeisenä perjantai- iltana järjestimme perinteisen kesäjuhlan Vuotjärven kylätalon pihalla. Sää oli päivällä lämmin ja puolipilvinen. Juhlan alussa taivaalle kertyi uhkaavasti sadepilviä.  Sateelta onneksi vältyttiin, kun sää selkeni illan mittaan. Paikalle saapui noin 100 illanviettäjää; kyläläisiä, naapurikylien asukkaita ja kesävieraita.
Lähiseudun vanhojen traktoreiden harrastajat olivat ajaneet traktoreitaan näytteille piha-alueelle jo ennen juhlan alkua. Liikenteenohjauksesta huolehti metsästysseura Vuotjärven Kaiku.
Kylätoimikunnan puheenjohtaja Pirjo Meuronen toivotti vieraat tervetulleiksi ja selosti illan ohjelmaa. Tilaisuus aloitettiin juhlallisesti lipunnostolla ja lippulaululla, jossa avusti Nilsiän pussihousukerho säestäjinään Kalevi Tikkala haitari, Seppo Kononen viulu ja Raimo Hartikainen kitara. Munkkikahvit nautittiin pussihousukerhon laulujen lomassa. Myös pari yhteislaulua kajautettiin illan ratoksi.
Seurasi illan kohokohta: Tulevaisuuden kuusentaimen istutus. Kylätoimikunta oli hankkinut Suomi 100 kuusentaimen lahjaksi nuorisoseuralle. Pirjo Meuronen luki lahjakirjasta hankkeen taustaa.  Kuusentaimen istutuksesta huolehtivat Matti Kettunen ja Olavi Hartikainen. Juhani Savolainen naulasi muistolaatan kylätalon seinään. Lopuksi kajahti ”On maamme armahin Suomenmaa ” yhteislauluna pussihousukerholaisten säestyksellä. Kuusentaimen myötä toivotettiin kylälle asukkaineen menestystä tulevina vuosina.
Juhlaväelle oli kahvin lisäksi tarjolla Pirjo Meurosen ja Tuula Hartikaisen paistamia muurinpohjalettuja mansikkahillon, tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kera. Eila Toivasen paistamat grillimakkarat tekivät kauppansa. Matti Kettunen ja Martti Toivanen valvoivat tikanheittokilpailua, jossa parikymmentä osanottajaa näytti taitonsa.  Naisten ja miesten sarjan parhaat sekä kilpailuun osallistuneet lapset palkittiin.  Matilda Kortevaara myi arpoja ahkerasti. Pääpalkintoina oli kaksi lahjakorttia ja niiden lisäksi villasukkia sekä muita houkuttelevia palkintoja.
Kyläillassa oli viime vuoden tapaan myytävänä paikallisia tuotteita: uutta perunaa, lehtikaalia, kanamunia, mansikoita, ohrarieskaa. Ostokset oli hyvä kuljettaa kotiin kahvipusseista ommelluilla kaseilla ja koreilla, joita myös oli tarjolla.
Tunnelma oli rento ja monet viihtyivät keskustellen illan hämyyn saakka. Traktorit poistuivat jonossa ja lippu laskettiin salosta. Onnistunut juhlailta oli päättynyt.

IMG_0021pi.jpgIMG_0049pi.jpgIMG_0052pi.jpgIMG_0053pi.jpgIMG_0057pi.jpgIMG_0073pi.jpgIMG_0076pi.jpgIMG_0082pi.jpgIMG_0099pi.jpgIMG_0116pi.jpgIMG_0135pi.jpg