Vuoden tauon jälkeen kylätoimikunta, nuorisoseura ja metsästysseura Kaiku uskaltautuivat järjestämään kyläläisille perinteisen kesäillanvieton heinäkuun viimeisenä perjantaina. Viranomaistiedotteita seurattiin tarkasti. Helleviikkojen jälkeen sateen uhka ei ollut mieluista, vaikka sade muuten olisi ollut tervetullutta. Ulkoilmatapahtuman järjestäminen tuntui turvallisemmalta kuin kokoontuminen sisätiloissa. Sadekuurot kastelivat pihaa pariin otteeseen iltapäivällä, mutta ennen iltakuutta pilvet väistyivät ja sää oli pääosin aurinkoinen.
Vesku ja Alma Ruotsalainen vastasivat illan musiikista. Reippaiden sävelten tahtiin kyläläisiä ja kesäasukkaita alkoi kokoontua pihamaalle kahviteltan tuntumaan, kaikkiaan noin 70 henkilöä. Kahvin ja hillomunkin lisäksi oli tarjolla Riitta Happosen paistamia muurinpohjalettuja hillon ja kermavaahdon kera. Myöhemmin Olavi Hartikaisen paistamat grillimakkarat tekivät kauppansa. Puffetissa oli saatavissa lisäksi makeisia ja limsaa. Kylän tuottajilta oli mahdollista ostaa monenlaisia leivonnaisia ja kahvipussikasseja.
Tervetuliaispuheessa Kirsti Taattola muistutti turvaväleistä. Kahviteltassa oli saatavilla käsidesiä ja kasvomaskeja. Sisällä kylätalolla oli kysely kylän turvallisuusasioista. Yleisöä kehotettiin miettimään ja antamaan vinkkejä arjen ja poikkeusolojen turvallisuuden kehittämiseksi. Vuotjärven ja Lastukosken kylille tehdään syksyn aikana yhteinen kyläturvallisuussuunnitelma, jossa saatuja vastauksia hyödynnetään. Kyselyyn vastanneet saivat palkkioksi yhden arvan.
Illanmittaan laulettiin yhteislauluja Veskun säestämänä. Tikkakisassa moni pääsi näyttämään taitojaan. Runsaat arpajaisvoitot houkuttelivat yleisöä ostamaan arpoja. Arvonnan loputtua useimmat lähtivät kotia kohden. Oltiin iloisia, kun pitkästä aikaa oli ollut mahdollista tavata tuttuja.
Kuva 1. Yleisö noudatti turvavälejä kuunnelleessaan Veskun ja Alman esitystä.
Kuva 2 . Ulla Korhonen myi kasseja, joihin oli hyvä pakata Marja-Liisa Leskisen ja Pirjo Pasasen leivonnaisia.
Kuva 3. Riitta Happonen paistoi herkullisia muurinpohjalettuja.
kuva 4. Niko toimi onnettarena arpajaisissa Anna-Liisa Mannisen ja Olavi Hartikaisen luovuttaessa voitot.

 

IMG-20210730-WA0037pi.jpgIMG-20210730-WA0075pi.jpgIMG-20210730-WA0013pi.jpgIMG-20210730-WA0022pi.jpg